اتصالات پروگرامر

راهنمای استفاده از پروگرامر USB سانا

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 3.68 (11 Votes)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 
دسته: مطالب نمونه منتشر شده در 08 تیر 1394
نوشته شده توسط لاچینی بازدید: 15109

 

 

1- اتصال پروگرامر از طریق پورت USB به کامپیوتر :

کانکتور USB پروگرامر از نوع B است که در اکثر پروگرامرها و پرینترها و اسکنرها از این نوع کابل استفاده میشود. با اتصال پروگرامر از طریق کابل به پورت USB نشانگر LED قرمز رنگ روشن میشود که نشان دهنده تامین تغذیه و روشن شدن میکرو است.

USB Cable SANA programmer

در صورتیکه از ویندوز XP استفاده میکنید، این LED قرمز تا زمان پروگرام کردن روشن باقی خواهد ماند.

در صورتیکه از ویندوز سون (7) و یا بالاتر و یا حتی از لینوکس استفاده میکنید. بعد از گذشت چند لحظه و پس شناختن پروگرامر توسط کامپیوتر LED قرمز خاموش شده و LED سبز رنگ روشن میشود. که در این سیستم عامل ها روشن شدن LED سبز رنگ نشان از سلامت پروگرامر و شناختن پروگرامر است. که بعد از آن امکان استفاده از پروگرامر را خواهید داشت.

2- قرار دادن آی سی درون زیف سوکت :

برای درج آی سی در زیف سوکت پروگرامر سانا، تمامی آی سی ها را از پین یک بر روی پین یک زیف سوکت قرار دهید.(پین یک زیف سوکت جلوی پروگرامر سمت اهرم زیف سوکت است).

زیف سوکت هوشمند پروگرامر سانا

یکی از بزرگترین مزایای این پروگرامر سخت افزار هوشمند آن است. که سادگی کار با آی سی های مختلف را برای شما فراهم آورده است. در سایر پروگرامرهای مشابه محل قرار گیری آی سی ها متفاوت بوده و همچنین بر روی پروگرامر سوکت مجزای دیگری برای پروگرم آی سی های حافظه در نظر گرفته شده است.

از دیگر ویژگی های منحصر به فرد این پروگرامر تامین پالس کلاک واقعی برای پایه XTAL1 در میکروکنترلر است. که باعث عدم از کار افتادن میکرو بر اثر تمامی حالات تنظیمات فیوزبیت CKSEL است. که در اغلب پروگرامرهای موجود این مشکل جدی برای استفاده کنندگان وجود دارد.

3- استفاده از کابل ISP :

 جهت برنامه ریز میکروها درون مدار امکان استفاده از کابل ISP در پروگرامر سانا در نظر گرفته شده است. و به همراه پروگرامر کابل فوق موجود است.

ISP Cable

مطابق تصویر زیر کابل فلت را به کانکتور IDC Header Box متصل کنید.

ISP Connector SANA Programmer

سیگنال های تامین شده توسط پروگرامر بر روی کانکتور بصورت زیر است :

SANA IDC Programmer

از دیگر ویژگی ها مهم در پروگرامر سانا تامین سیگنال CLOCK جهت پایه XTAL1 بر روی کانکتور IDC برای برنامه ریزی درون مداری است.

نکات مهم در استفاده از پروگرامر :

  • در میکروکنترلر ATmega128 و ATmega64 بجای پایه MOSI باید از پایه PE.0 (پین شماره دو آی سی میکروکنترلر) و بجای پایه MISO باید از پایه PE.1 (پین شماره سه آی سی میکروکنترلر) استفاده کنید.
  • اولویت برنامه ریزی در پروگرامر با زیف سوکت است. به این ترتیب که در صورتیکه بر روی زیف سوکت میکروکنترلر قرار داشته باشد. کابل ISP غیر فعال بوده و نمی توانید قطعه متصل به کابل را پروگرام کنید.
  • سیگنال CLOCK و اتصال آن به پایه XTAL1 اختیاری است به شرط آنکه : میکروکنترولر با اسیلاتور RC داخلی و یا کریستال و یا حتی اسیلاتور خارجی راه اندازی شود. میتوانید رها کنید.
  • تغذیه VCC که بر روی کابل تامین میشود همانند سایر سیگنال های بر روی کابل فقط در حین پروگرام میکروکنترلر تامین میشود. و توان بالایی ندارد. لذا در صورت عدم نیاز از آن استفاده نکنید. و اگر مدار شما نیاز به جریان بالایی جهت راه اندازی دارد. از این سیگنال استفاده نکرده و جریان مورد نیاز را بصورت مستقل تامین کنید.

انیمیشن راهنمای پایه های کانکتور IDC جهت برنامه ریزی درون مداریISP

ISP Signals - SANA Programmer 

 

برای حمایت از ما امتیاز دهید