پروگرام وایرلس

پروگرام میکروکنترلر از طریق شبکه LAN یا WIFI توسط پروگرامر سانا

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Rating 2.75 (2 Votes)

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 
دسته: مطالب نمونه منتشر شده در 17 شهریور 1395
نوشته شده توسط Super User بازدید: 7451

در این مقاله با نحوه ارتباط از طریق LAN یا Wifi با پروگرامر سانا آشنا خواهید شد. در واقع خواهید آموخت که چگونه از طریق Wifi یا LAN به پروگرامر سانا دسترسی داشته باشید. و توسط نرم افزارهای متداول مثل بسکام یا کدویژن و avrdude و ... بسادگی به پروگرامر دسترسی داشته باشید.

مدت ها بود که درخواست یکی از خریداران پروگرامر سانا ذهن من را مشغول کرده بود. این دوست گرامی از امکانات این پروگرامر بسیار راضی بود؛ مایل بود که بتواند بدون ارتباط سیمی و اتصال مستقیم پروگرامر سانا به پورت USB کامپیوتر بتواند از راه دور مثلا با Wifi به پروگرامر سانا دسترسی داشته باشد و عملیات پروگرام قطعات مختلف را انجام دهد. تا اینکه بعد کلی جستجو در اینترنت به چند پروژه و برنامه جالب در این زمینه برخوردم که یکی از آنها امروز به شما معرفی میکنم. و شما نیز میتوانید اگر موارد مشابه و احتمالا بهتری را پیدا کردید برای بنده ارسال کنید تا در اینجا با نام خودتان معرفی شود.

اشتراک پورت USB بر روی شبکه و دسترسی به آن بصورت مجازی

ایده انجام این کار بسیار ساده است. در گام نخست پورت USB موجود بر روی یک وسیله که میتواند کامپیوتری با سیستم عامل شامل ویندوز، لینوکس و یا مک باشد و یا بر روی گوشی و یا تبلت اندرویدی شما یا حتی برد رسپری باشد بر روی شبکه به اشتراک قرار داده میشود. و در گام بعدی کامپیوتری که در سوی دیگری به شبکه متصل است بوسیله نرم افزاری بصورت مجازی دارای یک پورت USB میشود که این پورت USB مجازی در واقع همان پورت USB به اشتراک گذاشته شده در آنسوی شبکه است.

اشتراک پورت USB تحت شبکه
اشتراک پورت USB تحت شبکه

 تصویر بالا این ایده را بخوبی نمایش میدهد. همانطور که مشاهده میکنید با این روش هیچ محدودیتی در نوع وسیله USB ندارید. نکته اینجا است که دو برنامه مختلف در دو سوی شبکه باید نصب و اجرا شود. در تجهیزاتی که قرار است پورت USB خود را به اشتراک قرار دهند. باید برنامه سرور باید اجرا شود. در سوی دیگر ما به برنامه کلاینت نیاز داریم تا اجرا شود. توسط این برنامه پورتی بصورت مجازی در دستگاه شما ایجاد میشود. که بصورت مجازی از طریق شبکه به دستگاهی برنامه سرور در آن اجرا میشود متصل میگردد.

نصب برنامه سرور

در اینجا ما از برنامه ای رایگان به نام VirtualHere استفاده کردیم. برای نصب نسخه سرور با توجه به نوع دستگاهی که قرار است به عنوان سرور پورت USB خود را تحت شبکه به اشتراک قرار دهد نوع خاصی را دانلود و نصب کنید. برنامه های موجود شامل موارد زیر هستند :

  • Linux USB Server
  • Windows USB Server
  • OSX USB Server
  • NAS USB Server
  • Android USB Server

جهت دانلود نسخه های فوق اینجا کلیک کنید. با توجه به اینکه ما در تست خود از گوشی اندرویدی استفاده کردیم نسخه تحت اندروید را نصب و اجرا کردیم. البته لازمه این امر داشتن پورت OTG USB است. جهت دانلود این برنامه تحت اندروید به گوگل پلی  مراجعه کنید. در زیر تصویری از برنامه اجرا شده در اندروید نشان داده شده است.

Android USB Server
Android USB Server

 

نصب نسخه کلاینت

این بخش از برنامه نیز برای سیستم عامل های مختلف اعم از ویندوز، لینوکس و مک در اینجا موجود است. پس از نصب برنامه کار پایان یافته است. فقط پروگرامر به گوشی یا تبلت اندرویدی خود وصل کنید، مشاهده خواهید کرد بسرعت پروگرامر در کامپیوتر شما شناسایی شده و مانند اینکه واقعا به کامپیوتر شما وصل است درایور آن نصب میگردد. و در نهایت میتوانید توسط هر برنامه ای مثل بسکام یا ProgISP اقدام به پروگرام قطعه مورد نظر خود کنید! در تصویر زیر اتصال پروگرامر سانا را از طریق پورت USB گوشی اندرویدی در برنامه کلاینت تحت ویندوز مشاهده میکنید :

پروگرامر سانا بصورت Wifi تحت شبکه
پروگرامر سانا بصورت Wifi تحت شبکه

در اینجا به اختصار این روش را توضیح دادم. در آینده سعی میکنم فیلم های آموزشی در این رابطه را قرار دهم. البته اگر شما نرم افزار های بهتری را سراغ دارید معرفی کنید و اگر سئوال و یا پیشنهادی دارید حتما جهت تکمیل مطلب با بنده مطرح کنید.

برای حمایت از ما امتیاز دهید